Medya Ajansları

02 Ocak 2023

Medya Ajansları

 

Günümüzde medya ajansları, milyonlarca veriyi taramak durumunda kalmaktadır. Video ve görsellerden oluşan bu veri havuzu içerisinde ünlülerin, kişilerin ve objelerin etiketlenmesi gerekmektedir. Bu etiketleme işlemi multimedya işleme olarak da adlandırılmaktadır. Multimedya işleme genel olarak insan gücü ile gerçekleştirilmektedir. Nesne tanıma olarak da adlandırılan bu işlem sırasında büyük bir insan gücü istihdam edilmektedir. Oldukça detaylı bir işlem ile elde edilen görüntüler, gerekli mercilere iletilmek üzere hazırlanmaktadır. Örneğin, ünlü bir siyasetçinin hangi videoda, ne kadar süre boyunca göründüğü ya da hangi fotoğrafta ne sıklıkla bulunduğu, kişiler, şirketler ve ünlü isimler tarafından merak edilebilmektedir. Elde edilen bu bilgiler, halkla ilişkiler ve PR çalışmaları sırasında kullanılmaktadır. Günümüzde ise tüm bu işlemler yapay zekanın yardımı ile rahatlıkla gerçekleştirilmektedir.

 

Nesne Tanıma Nedir?

 

Görüntü işleme ile nesne tanıma işlemi, yapay zekâ algoritmaları kullanarak kişilerin ve nesnelerin tanınmasını sağlamaktadır. Bu sayede video ve resim içeriklerinde bulunan kişiler ve nesneler, istenildiği taktirde operatörün ekranına düşmektedir. Bu noktada çoğu zaman bir görsel kullanılarak aranan nesne veya kişi belirlenmektedir. Görsel üzerinden tanımlanan nesne ya da kişi nesne tanıma uygulaması tarafından bulunmaktadır. Derin öğrenme ile nesne tanıma işlemi sonucunda aranan kişi ya da nesnelerin görüntüsü otomatik olarak bilgisayar ekranına düşmektedir. Bu sayede uzun saatler boyunca personellerin tek tek, el ile nesne veya kişi aramalarına gerek kalmamaktadır. Nesne tanıma algoritmaları kişileri sakal, yaş, gözlük, maske, aksesuar gibi farklı eklentilere rağmen tanıyabilmektedir.

 

Multimedya Etiketleme

 

Multimedya sınıflandırma, bir video veya görsel içerisinde yer alan nesnelerin ve kişilerin belirli konu başlıkları içerisinde sınıflandırılmasına verilen isimdir. Buna göre gelişmiş yapay zekâ araçları, video analizi gerçekleştirerek daha önceden tanımlanan kişi ve nesnelerin etiketlenmesini sağlamaktadır. Multimedya etiketleme işlemi kurumsal medya arşivi yürüten medya organizasyonları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda bireysel arşivciler, yayın organları, gazeteler, haber ajansları, üniversiteler de çeşitli amaçlar doğrultusunda bu sistemi kullanabilmektedirler.

Sizler de Papilon’un eşsiz yapay zekâ algoritmaları ile multimedya etiketleme ve nesne tanıma operasyonlarınızı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

En Çok Okunan

Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla

En Çok Okunan