Taşıt Tanıma Sistemi Nedir?

29 Aralık 2022

TAŞIT TANIMA SİSTEMİ NEDİR?

Her geçen gün artan araç sayısı, yakıt ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Artan yakıt alımı ihtiyacı da yakıt satın alma operasyonlarında daha efektif yolların aranması sonucunu doğurmaktadır. Araç takip ve filo yönetim sistemleri artan talebe cevap verebilmek adına teknoloji şirketleri tarafından geliştirilmektedir. İşte bu ihtiyaçlar doğrultusunda taşıt tanıma cihazı ile birlikte işlev gösteren yakıt tanıma sistemi perakende ve filo yönetiminde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Papilon, benzinliklerde karşımıza çıkan taşıt tanıma sistemlerini tamamen otomatize etmiştir. Kameralarla donatılan plaka tanıma sistemi sayesinde elde edilen veriler anında sisteme düşmekte, böylece hangi aracın ne kadar benzin aldığı kolaylıkla belirlenebilmektedir. Böylece kaçak yakıt kullanımının önüne rahatlıkla geçilebilmektedir.

 

FİLO YÖNETİMİ NEDİR?

Günümüzde büyük şirketler büyük araç operasyonlarını yürütürken araç satın almak yerine filo kiralamaktadır. Kiralık araç filosu, sayıca çok fazla aracın aynı anda işlev görmesini gerekmektedir. Böylesi büyük sayıda aracın aynı anda bakım, yakıt, yedek parça gibi standart otomobil gider ve gereksinimlerine vakit ayırmak gerekmektedir. Filo yönetimi şirketlerin ticari amaç doğrultusunda kullandıkları birden fazla aracın operasyonel, finansal ve hukuki olarak aynı anda yönetilmesidir. Çok çalışanlı şirketlerde doğal olarak birden fazla otomobil aynı anda işlev göstermektedir. Bu sırada da doğal olarak benzin ihtiyacı doğmaktadır. Papilon plaka tanıma sistemi ile geniş araç filolarının yönetilmesi de bir hayli kolaydır. Böylece her bir aracın teker teker kontrol edilmesi gerekmez. Filo yönetim sistemi sayesinde tek yapılması gereken araçları merkezi sistem üzerinden takip etmektir.

TAŞIT TANIMA SİSTEMİ AVANTAJLARI NELERDİR?

Taşıt tanıma sistemi pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Araç plaka tanıma sistemi operasyonel anlamda kullanım kolaylığı sağlamanın yanı sıra maddi anlamda da yönetim kolaylığı sağlar. Araç plaka okuma sistemleri müşterinizin plakalarının yapay zekâ ile tanınmasını sağlar. Böylece doğru yakıtın doğru araca verildiğinden emin olabilirsiniz. Tekrar alım ve kaçak kullanımın önüne geçen sistem, kuyruk oluşumlarının da önüne geçilmesini sağlamaktadır. Yakıt maliyet hesaplarını tek bir sistem üzerinden gerçekleştirebilir, müşterilerinize araçtan inmeden yakıt alma imkânı sağlayabilirsiniz. Siz de Papilon “araç plaka tanıma sistemi” ile filo yönetiminde müşterilerinize teknolojinin imkanları ile kolay yönetim sağlayabilirsiniz.

AKARYAKIT İKMALİNİ ARAÇTAN İNMEDEN GERÇEKLEŞTİRİN

Araç filo yönetimi sayesinde benzinliklerde araçtan inmeden yakıt ikmali gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. Yapay Zekâ Tabanlı Veri Analizi ve İçerik Platformu ürününün plaka tanıma sistemi sayesinde benzin istasyonunda yer alan kameraların görüş mesafesine park etmek yeterli olmaktadır. Sistem, otomatik olarak hangi aracın ne kadar yakıt aldığını tespit eder ve ilgili bilgileri merkezi sisteme gönderir. Böylece alınan yakıtın miktarı hemen tespit edilir ve yakıt faturalandırılır. Sistem sayesinde kaçak veya fazla yakıt alımının önüne geçilmektedir.

 

ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLAYIN

Otomatik plaka tanıma sistemi sayesinde araçtan inmeden satın alınan akar yakıtın ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Yapay zekâ destekli ürünümüz sayesinde tek yapmanız gereken, aracınızı belirtilen konumda tutmaktır. Bu sayede plaka üzerinden tanımlanan aracın ne kadar yakıt aldığı sistem tarafından otomatik olarak algılanır ve faturalandırılır. Böylece kullanıcılar, araçtan inmeden satın aldıkları yakıtın ücretini ödeme ayrıcalığını yaşamış olurlar.

FİLO YÖNETİMİNDE YENİ SİSTEME GEÇİN

Günümüzde filo araç kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Bu durum şirketlerin filo araçlarına yakıt ikmali yapmalarını da içinden çıkılması zor karmaşık prosedürler tarafından yönetilmesini gerektirmektedir. Ancak Papilon Yapay Zekâ Tabanlı Veri Analizi ve İçerik Platformu’nun araç plaka tanıma sistemi sayesinde geniş araç filolarının yakıt ikmali kolaylaşmaktadır.

Siz de Papilon araç plaka tanıma sistemi ile filo yönetiminde yeni sisteme geçin, tüm bu avantajlardan faydalanın. 

En Çok Okunan

Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla

En Çok Okunan